Prefectura Gorj


SISOP - Sistemul de Solutionare a Problemelor cauzate de incalcarea legislatiei UE de catre autoritatile administratiei publice locale


 

  


 

 

Paginile web ale Instituțiilor Prefectului au adoptat un model unitar pentru a facilita un acces rapid la informațiile privind principalele servicii de interes pentru cetățeni.

În scopul asigurării unei guvernări deschise, participative, responsabile și eficiente prin promovarea transparenței, Ministerul Afacerilor Interne, în colaborare cu Instituțiile Prefectului, a elaborat un format standard al paginilor de internet.

Noul format este structurat astfel încât să faciliteze accesul cetățenilor la informațiile privind principalele servicii publice oferite de către instituțiile prefectului, respectiv eliberarea pașapoartelor simple, gestionarea operațiunilor privind permisele de conducere și înmatricularea vehiculelor și eliberarea apostilelor pentru actele administrative.

Toate aceste date se vor afla în aceleași zone din meniurile tuturor Instituțiilor Prefectului.

Un alt aspect important și de interes public este reprezentat de faptul că site-urile preiau automat atenționările meteo emise de către Administrația Națională de Meteorologie.

Noile site-uri sunt disponibile la adrese de forma: [indicativ județ].prefectura.mai.gov.ro și sunt publicate și pe site-ul Guvernului României - http://gov.ro/ro/guvernul/organizare/prefecturi.

 

Ministerul Afacerilor Interne recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze asupra condiţiilor meteo şi rutiere din zona traseului pe care vor să-l parcurgă si să respecte semnalizarea rutieră din zona respectivă sau a poliţiştilor prezenţi la faţa locului.
Pentru a fi la curent cu cele mai noi informaţii despre alertele meteo, cele privind traficul rutier sau riscurile de inundaţii, recomandăm persoanelor să descarce aplicaţia DSU.
La nivelul Ministerului Afacerilor Interne este activat Centrul Naţional de Conducere Integrată care monitorizează orice situaţie de urgenţă pentru ca intervenţiile din teren să se desfăşoare în condiţii optime.

 

 

 


 

 PROGRAMUL DE GUVERNARE Investeste in GORJ